Afdrukken

Vereniging Vrienden van Chasse Theater

In 1994 werd de naam van de vereniging Vrienden van Concordia veranderd in Vereniging Vrienden van het Chassé Theater. Dat had alles te maken met de opening van het Chassé Theater in dat jaar. De toenmalige directeur Reg ten Zijthoff ‘omarmde’ de vereniging. Hij besefte, dat de ‘Vrienden van Chassé’ enthousiaste ambassadeurs waren van een goed toneelstuk, altijd al een wat moeilijk te verkopen product voor een schouwburg. In 1997 trad ten Zijthoff af en vanaf die tijd ontstond een meer zakelijke relatie met het Chassé Theater.
Op 1 oktober 2005 vierde de vereniging haar 125ste verjaardag en tijdens een besloten feestelijke bijeenkomst reikte Burgemeester Peter van der Velden aan de voorzitter van de vereniging, Ab Douwes, de Koninklijke Erepenning uit. In zijn toespraak zei de burgemeester: “De vereniging is niet 125 jaar oud, maar 125 jaar jong en ze is nog steeds een bloeiende vereniging met ruim 1000 leden en met een aantrekkelijk programma.”


Tekst is ontleend aan het boek van Jan Brouwers, 2006, “Maskers lichten, 125 jaar Vrienden van Concordia/Chassé Theater”.