Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Missie
Stichting Vrienden Chasse Theater
Giften
tellen mee
Chassé Theater
voor programma
theater en cinema

Concordia Theater Breda

Welkom bij de Stichting Vrienden van het Chassé Theater, een authentieke en meer dan 100 jaar oude, Bredase cultuurorganisatie. Wij bevorderen de podiumkunst in Breda door materiële en professionele ondersteuning van creatieve en innovatieve initiatiefnemers in dans, toneel, vertelkunst, muziek etc.

Meer dan 135 jaar al stimuleren wij de podiumkunst in Breda. Eerst heel lang als eigenaar en exploitant van Theater Concordia, later als belangenvereniging voor de bezoekers aan de stadsschouwburg, tegenwoordig het Chassé Theater. Tientallen jaren hebben wij culturele uitstapjes georganiseerd voor onze leden. Vaak deden wij dat in samenwerking met de professionals van het Chassé Theater.

Het erfgoed van de vereniging is behouden en in 2012 omgezet in een de stichting: Stichting Vrienden van het Chassé Theater. De Stichting wil bijdragen aan het culturele klimaat van Breda. Dat doen wij door onze financiële middelen en expertise ter beschikking te stellen aan Bredase podiumkunsten. Zo zijn wij sponsor van het Chassé Theater, waarmee de organisatie van meer risicovolle producties eerder mogelijk wordt. Ook ondersteunen wij Bredase podia met geld en advies voor bijzondere projecten.

Heeft u een effectief plan om de podiumkunst in Breda op een hoger niveau te brengen? Wilt u iets doen voor de Bredase jeugd in het kader van cultuur en theater? Lees dan eens deze website en stel ons een vraag. Wie weet, kunnen wij u helpen of samen iets opzetten. Wellicht ontmoeten we elkaar in een project of anders.

Han Verheijden, voorzitter